Weave 1.0

Logotip del Mozilla Weave
Mozilla va publicar fa uns dies la versió final de la seva extensió Weave, que permet sincronitzar l’historial, les adreces d’interès, les preferències, etc. de diverses instal·lacions del Firefox. El desenvolupament d’aquesta extensió ha durat més de dos anys i amb la versió 1.0 ja es considera prou estable per a ser llançada per a tots els usuaris.

El Weave passa a ser una eina doblement útil quan es pot instal·lar al Firefox Mobile i ens permet sincronitzar tot el que fem amb l’ordinador amb la nostra navegació al dispositiu mòbil. Malgrat això, el desenvolupament encara no ha acabat i es preveu afegir suport per a sincronitzar els complements i els motors de cerca.

Tota la informació s’emmagatzema de manera xifrada a un servidor, tot i que se’ns dóna l’opció, si ho volem, d’utilitzar un servidor propi per a més seguretat. Lògicament és programari lliure i es pot utilitzar tant en Windows, en MacOS X com en Linux; per desgràcia encara no està en català.

A més a més, han alliberat l’API del programa, cosa que permet, per exemple, que una altra extensió utilitzi el Weave per a sincronitzar-se. És a dir, que l’AdBlock que tenim a l’ordinador de sobretaula funcioni igual que l’AdBlock del portàtil.

http://dev.mozilla.cat/2007/12/23/weave-0-1/

Weave 1.0

No responses yet

  1. Ruben escrigué el :

    F3.7a1 disponible

  2. Carles escrigué el :

    He estat provant el weave 1.0 i la veritat que és útil. La navegació es millora considerablement, tot i que crec que haurien de mirar que s'integrès per defecte amb el navegador. Ja que anar descarregant extensions és el que fa que mozilla firefox estigui perdent força en vers els seus competidors.

    L'únic problema que espero que solucionin és que si tens posat per defecte que s'elimini l'historial quan apagues el navegador et borra tot, no només el que esta sincronitzat. És a dir, l'ideal seria que el propi weave sincronitzes l'utilitzat amb més freqüència o allò realment útil, no les cookies i coses sobrants.