L’editor d’estil del Firefox

Per escriure codi CSS no és necessari tenir cap editor de text avançat. Sovint les eines que ofereixen entorns de programació com l’Aptana, el Netbeans o l’Eclipse, per citar-ne alguns, són útils quan es programa en PHP o JavaScript però són un destorb quan es fa en CSS. Per això, per a aquesta tasca molts recorrem a l’editor de text més bàsic que tinguem a l’abast.

Una de les novetats de la darrera versió del Firefox és que incorporava una nova eina per als desenvolupadors: l’editor d’estil. Permet obrir en una finestra una llista amb totes les fulles d’estil CSS aplicades a la pàgina i veure’n el seu contingut a un panell a la dreta. També ens permet “amagar” fitxers CSS, modificar el contingut d’aquests… i veure com afecten els canvis “al vol”. Però, a més, a partir del Firefox 12, si estem treballant en local, ens permetrà desar directament el fitxer que estem modificant.

Això el converteix en un possible candidat a ser un editor CSS i, a més, molt interessant pel que hem comentat: es tracta d’un editor de text com qualsevol altre però que, mentre vas modificant les CSS, actualitza directament la visualització al navegador.

Encara té algunes mancances: no té eina de cerca (evidentment, tampoc, cerca i reemplaça), l’autocompletat en obrir claus i parèntesis no és massa intuïtiu, no s’integra bé amb l’eina d’inspecció, els colors de ressaltat no són gaire agradables… però malgrat aquests petits detalls que de ben segur es corregiran en versions futures, l’editor d’estil es pot convertir en una eina imprescindible per als dissenyadors i programadors web en qüestió de mesos.

Recordeu que per iniciar-lo n’hi ha prou amb prémer Majús. + F7 o anar a Eines, Desenvolupador web i Editor d’estil.

No responses yet

  1. Mireia Arasa escrigué el :

    =)