El Firefox inclourà l’opció de carregar els connectors sota demanda

NoScript és una de les extensions més populars del Firefox des dels seus inicis, la seva funció és evitar que els continguts que necessiten l’ús d’un connector es carreguin automàticament en obrir la pàgina. En lloc d’això, el que fa és substituir aquests continguts amb una imatge que, fins que no la cliquem, no carregarà realment el contingut.

A Mozilla han decidit incloure aquesta opció al navegador. Els avantatges d’això són molts: qui navega amb els connectors desactivats per defecte té menys riscos de ser atacat per una vulnerabilitat d’aquests, alhora millora el rendiment ja que sovint els connectors no estan massa optimitzats.

Evidentment serà una opció que s’haurà d’activar manualment, així que la majoria d’usuaris, sobretot els menys experimentats, no ho faran i no es podran beneficiar d’aquestes mesures de seguretat i rendiment.

Segons un article al bloc de Jared Wein, desenvolupador de Mozilla, la funcionalitat ja està acabada i ara s’està treballant en què el Firefox pugui generar una llista de llocs web on volem els connectors deshabilitats, de manera que puguem activar o desactivar aquesta opció en funció del web que visitem.

Si tot anés bé, podríem veure-ho implementat al Firefox 14, previst pel 17 de juny.